Avantajele cursurilor e-Learning

Cursurile e-Learning, mai puţin prezente în România în acest moment, dar cu o dezvoltare din ce în ce mai mare în străinătate, sunt o inovaţie în domeniul dezvoltării personale şi profesionale.  Participarea la astfel de cursuri are avantaje incomparabile faţă de cursurile clasice, faţă-în-faţă.

1. Accesibile oriunde şi oricând. Practic, pentru a urma un curs în format e-Learning ai nevoie doar de un calculator şi o conexiune la internet. Atât. Asta înseamnă că poţi parcurge cursul oriunde şi oricând. În programul din ce în ce mai încărcat pe care îl avem cei mai mulţi dintre noi, e cel mai simplu mod de a urma un curs.

2. Învăţare în ritmul propriu. Urmarea unui curs pe o astfel de platformă îţi permite să treci repede peste lecţiile pe care le-ai înţeles şi peste conceptele care îţi sunt familiare şi să foloseşti timpul pe care îl ai pentru a te concentra pe acele lecţii care prezintă un interes pentru tine. Învăţarea se face conform propriului ritm, fără stres.

3. Interactivitate şi caracter practic. Cursurile în format e-Learning sunt, surprinzător poate, mai interactive şi cu un mai pronunţat caracter practic decât cele în format faţă-în-faţă. Astfel de platforme folosesc tehnici foarte bune de prezentare atractivă a conţinutul, grafice, scheme, studii de caz şi teme care îţi solicită contribuţia într-o măsură mult mai mare decât simpla ascultare a unei prelegeri. Practic, tu te înveţi pe tine.

4. Disponibilitatea trainerilor. Dacă la un curs clasic trebuie să aştepţi momentul potrivit pentru a pune o întrebare sau pentru a lămuri o problemă, în cadrul acestor cursuri, trainerii te aşteaptă să le adresezi întrebări…oricând. Există un sistem de comunicare cu aceştia, prin care tu postezi mesaje cu întrebări la orice oră.

5. Posibilitatea de a urma mai multe cursuri în acelaşi timp. În cadrul cursurilor clasice, acest lucru este mai greu pentru că, din păcate, nu avem decât 24 de ore într-o zi. În cadrul cursurilor în format e-Learning însă, ai posibilitatea de a aloca 2-3 ore pe zi pentru 2-3 cursuri diferite.

Desigur, există şi dezavantaje ale unor cursuri în acest format, cel mai important dintre ele fiind acela al lipsei unei certificări profesionale recunoscute. Cele mai multe astfel de cursuri, deşi sunt foarte folositoare pentru dezvoltarea personală şi profesională, nu beneficiază de certificare din partea Autorităţii Naţionale pentru Calificări, diploma nefiind oficial recunoscută la nivel naţional.

Luând în considerare şi avantajele, dar şi acest dezavantaj, am creat, împreună cu Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, un program complet de formare în domeniul managerial: un curs de Manager de Proiect acreditat ANC, deci în urma căruia vei primi o diplomă recunoscută oficial, completat de accesul pe o platformă e-Learning care îţi oferă 5 cursuri: Plan de afacere, Management Financiar, Management strategic, Management de proiect şi Iniţiere IT pentru afaceri, ce îţi oferă cunoştinţe suplimentare, indispensabile pentru conducerea unui proiect, însă imposibil de aprofundat în cadrul unui singur curs faţă-în-faţă.

Poţi afla mai multe despre program prin click aici.

 

Tagged with: , , , ,
Posted in Resurse
Fiţi la curent cu ultimele informaţii privind cursurile şi proiectele organizate de noi.
Abonare newsletter
:
:
 
Articole recente
Recomandam